Uključite se u naše

Aktivnosti

Organizirali smo razna događanja i aktivnosti...

02.10.2021.
Naziv je stručnog skupa koji je danas održan u prostorijama HNV-a, u organizaciji naše udruge i HNV-a.
Predavači na ovome skupu bili su Igor Jurić i Jovana Škorić iz Fondacije Tijana Jurić, te profesori hrvatskog jezika i književnosti Morena Rendulić i Bruno Dronjić.
Teme ovoga skupa bile su: Moguće opasnosti pri korištenju interneta-kako ih prepoznati (prezentacija, predavanje, radionica i diskusija), Poticaj čitanja i razumijevanja kod djece, te On-line nastava-prednosti i nedostaci.
Skup je organiziran uz potporu Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije.
01.09.2021.
Večeras je u dvorištu Hrvatskog nacionalnog vijeća priređen svečani prijem prvašića koji će pohađati nastavu na hrvatskom jeziku. U prvi razred na hrvatskom ove je godine upisano 25 mališana, u osnovnim školama »Matko Vuković« (Subotica), »Ivan Milutinović« (Subotica i Mala Bosna), »Vladimir Nazor« (Đurđin) i »Matija Gubec« (Tavankut). Prvašima su uručeni bonovi u vrijednosti od 10.000 dinara, kompleti udžbenika te prigodni darovi.
Zaželjevši im uspjeh u školovanju, u ime organizatora prijema prvaše i njihove roditelje pozdravili su predsjednica HNV-a Jasna Vojnić i predsjednica Udruge »Naša djeca« Željka Vukov.
Priređen je i prigodni program u kojem su sudjelovali učenici nižih razreda koji se također školuju na hrvatskom jeziku i tamburaši HGU »Festival bunjevački pisama«.
Svečanosti su nazočili i predstavnici hrvatske diplomacije u Srbiji, DSHV-a i NIU »Hrvatska riječ«.
11.08.2021.

U prostorijama Hrvatskog nacionalnog vijeća u Republici Srbiji, od 10. do 11. kolovoza, održano je testiranje učenika sedmih razreda osnovne i trećih razreda srednje škole komu je ove godine pristupilo ukupno 20 polaznika. Testiranje je prvi dio programa profesionalne orijentacije GPS „Gdje Poći Sutra!?“ koji organizira HNV uz suorganizaciju Udruge „Naša djeca“ , Hrvatskog prosvjetnog društva „Bela Gabrić“ i Fondacija “Cro fond”, a čiju je realizaciju podržalo i Pokrajinsko tajništvo za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice.

23.07.-01.08.2021.

Ljetna škola hrvatskog jezika kulture i duhovnosti na Prviću je završila. Vratili smo se svojim domovima puni dojmova. Posjetili smo između ostalog i šibensku katedralu sv. Jakova i Memorijalni centar Fausta Vrančića. Puno toga iz povijesti smo naučili i ostali fascinirani time. Rodila su se nova prijateljstva, nove simpatije, nova iskustva. Biti s prijateljima skupa 8 dana je neprocjenjivo iskustvo i bogatstvo. Neki su prvi puta bili na moru, neki naučili plivati… Svaki dan smo imali sv. misu, duhovni nagovor, tjelovježbu, radionice… Puno je toga lijepoga i nije moguće sve staviti na u nekoliko rečenica. 

28.06.-01.07.2021.
Ljetna škola hrvatskog jezika, kulture i duhovnosti se organizira uz potporu Pokrajinskog tajnišva za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice, Hrvatskog nacionalnog vijeća u Republici Srbiji te Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske.
Ove godine se “preselila” u Horgoš. Domus pacis je mjesto našeg boravka, a ekipa prava… uživamo!
 
 
 
 
23.04.2021
U je održana  svečana primopredaja glazbenih i didaktičkih materijala odgojiteljima koji rade u vrtićima gdje se obrazovno-odgojni program odvija na hrvatskom jeziku.
Za dva vrtića koji rade po Montessori programu osigurana su Montessori zvona, zvučne kutije i Orfov instrumentarij. Za druga dva vrtića je osiguran Orfov instrumentarij.
Svi materijali služe za razvoj sluha i općenito glazbene inteligencije.
Primopredaja je obavljena u prostorijama Hrvatskog nacionalnog vijeća u Republici Srbiji, na čemu im se zahvaljujemo.
Želimo se zahvaliti i špediciji Ivašped koja nam je pomogla da riješimo carinske papire.
Također, želimo istaći i odličnu suradnju s Hrvatskim nacionalnim vijećem, osobito s Margaretom Uršal, koja je kao članica IO HNV-a zadužena za obrazovanje, uvijek spremna pomoći i pružiti podršku našoj Udruzi koja se bavi promocijom i unapređivanjem obrazovanja na hrvatskom jeziku.
Sviđa Vam se naš rad?

Stupite u kontakt s nama te budite dio "Naše djece".